Desert prajitura Blanc cu lamaie

de lilik in Prajituri, 22 Iun 2011 | 86221 vizualizari

 

Hehehe, in sfarsit am facut-o si eu....Licuta iti multumim pentru aceasta reteta cu o multime de variante....aceasta este doar una din ele...de cand am vazut la Miha cu ciocolata alba mi-am imaginat-o in combinatie cu lamaie. Este super, mega ultra delicioasa si va recomand tuturor sa incercati una din variantele acestei prajituri.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 160 gr biscuiti petit beure
  • 85 gr unt
  • Crema:
  • 220 gr ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sucul de la 2 lamai (depinde cat sunt de mari)
  • 75 gr unt
  • 15 gr gelatina (eu am folosit 3 foi)
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Blanc cu lamaie:

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.

Intre timp pregatim crema: Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara punem ciocolata cu laptele la topit, pe foc mic, iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen, insa fara sa fiarba.

Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si frecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie (gustati cat vreti de acrisoara, eu am folosit 2 lamai mici) si amestecam.

Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam.

Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte.

A doua zi scoatem prajitura din forma,indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus.

Pregatim glazura: Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura.

Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Blanc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca